Smullen van seizoensproducten: de toppers van april

Smullen van seizoensproducten: de toppers van april

April betekent lente! Maar ook genieten van primeurgroenten van eigen bodem. Asperges, spinazie, komkommer, tomaten… Wist je trouwens dat ook vissen een seizoen kennen? Met deze tips en recepten proef je de lente in je bord.

Waarom kiezen voor seizoensproducten van bij ons een slimme keuze is

  • Lokale seizoensproducten worden in ideale omstandigheden geteeld. Omdat ze niet vroeger moeten worden geplukt omdat ze nog een lange reis moeten afleggen, hebben ze meer smaak. Bovendien zijn onze producten altijd streng gecontroleerd.
  • Seizoensproducten zijn lief voor je portemonnee, het aanbod is groot én de prijs klein.
  • Eten volgens de seizoenen is een handige manier om variatie te brengen in je menu. Variatie is belangrijk omdat niet elke groente- en fruitsoort dezelfde vitaminen, mineralen en bioactieve stoffen bevat.

Tip: wat de boer aanbiedt, is altijd in seizoen en supervers. Ga eens langs bij een hoeveverkooppunt in je buurt. Je ondersteunt de lokale economie en beperkt je voedselkilometers.

Seizoensgroenten april: ga aan de slag met deze smaakbommetjes

Asperges, broccoli, champignons, knolselder, komkommer, prei, spinazie, … Met deze groenten maak je nu de lekkerste gerechten. Maar er is nog meer! Check onze seizoenskalender voor groenten voor het volledige overzicht. Wil je graag een seizoenskalender bij jou thuis? Bestel er een via onze webwinkel of druk er zelf eentje af (via het printericoontje rechtsboven)

In april is de asperge onze groente van de maand. Ontdek hoe je asperges op verschillende manieren kan klaarmaken én wat de favoriete recepten van Jeroen Meus zijn. 

Vers opgevist in april: dit is vis van het seizoen

In de viskalender ontdek je wanneer een bepaalde vissoort een hogere aanvoer kent en dus ook goedkoper is. Deze vissoorten zijn nu op hun lekkerst: hondshaai, rog, rode poon, roodbaars, wulken, zeebaars, zeebarbeel en zeewolf.

Wat zijn jouw favoriete seizoensproducten?

Heb je een van onze recepten geprobeerd? Of ken je nog tips om te koken met seizoensproducten? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.