Smullen van seizoensproducten: de toppers van april

Smullen van seizoensproducten: de toppers van april

April betekent lente! Maar ook genieten van primeurgroenten van eigen bodem. Asperges, spinazie, komkommer, tomaten… Wist je trouwens dat ook vissen een seizoen kennen? Met deze tips en recepten proef je de lente in je bord.

Waarom kiezen voor seizoensproducten van bij ons een slimme keuze is

  • Lokale seizoensproducten worden in ideale omstandigheden geteeld. Omdat ze niet vroeger moeten worden geplukt omdat ze nog een lange reis moeten afleggen, hebben ze meer smaak. Bovendien zijn onze producten altijd streng gecontroleerd.
  • Seizoensproducten zijn lief voor je portemonnee, het aanbod is groot én de prijs klein.
  • Eten volgens de seizoenen is een handige manier om variatie te brengen in je menu. Variatie is belangrijk omdat niet elke groente- en fruitsoort dezelfde vitaminen, mineralen en bioactieve stoffen bevat.

Tip: wat de boer aanbiedt, is altijd in seizoen en supervers. Ga eens langs bij een hoeveverkooppunt in je buurt. Je ondersteunt de lokale economie en beperkt je voedselkilometers.

Seizoensgroenten april: ga aan de slag met deze smaakbommetjes

In de lente verschijnen de eerste jonge groenten in de winkelrekken. Het is het seizoen van de primeurgroenten. Deze groenten kennen in april een hogere aanvoer: asperges, champignons, friseline, knolselder, komkommer, krulandijvie, paprika, prei, radijsjes, sla, spinazie, tomaten, tuinkers en witloof.

April is kommertijd! En dat mag je letterlijk nemen. Want komkommer is onze groente van de maand.

Vers opgevist in april: dit is vis van het seizoen

In de viskalender ontdek je wanneer een bepaalde vissoort een hogere aanvoer kent en dus ook goedkoper is. Deze vissoorten zijn nu op hun lekkerst: hondshaai, horsmakreel, paling, rode poon, roodbaars, wulken, zeebaars en zeewolf.

Zet deze maand zeker je tanden in hondshaai. We hebben hondshaaigerechten om in te bijten.

Wat zijn jouw favoriete seizoensproducten?

Heb je een van onze recepten geprobeerd? Of ken je nog tips om te koken met seizoensproducten? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.