Zeebarbeel met venkel

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Zomerse schotel van zeebarbeel met puree en op smaak gebracht met een sausje van venkel. Versierd met venkelgroen. Niet alleen lekker maar ook mooi om naar te kijken. 

Ingrediënten

Recept

Schil de aardappelen, kook ze gaar in gezouten water.

Giet af en pureer ze.

Voeg karnemelk en een klontje boter toe en breng verder op smaak met peper en zout.

Snij de venkel in vier stukken.

Houd wat venkelgroen aan de kant.

Blancheer de venkel gedurende 3 minuten in gezouten water en laat goed uitlekken.

Bak de venkel met de rest van de venkelzaadjes kort in de olijfolie.

Breng op smaak met peper en zout.

Bak de filets krokant in wat boter, kruid met peper en zout.

Haal de vis uit de pan en houd warm in de oven.

Blus het aanbaksel in de pan met de crustacéebouillon, laat inkoken, voeg de room toe en schuim op met een staafmixer.

Leg de zeebarbeel met de venkel op een bord, druppel wat ricard over de venkel.

Werk af met de puree en de saus  en wat venkelgroen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.