Yakitori met komkommersalade

4
60

Voor het vlees:

  • 600 g varkensfilet
  • bamboe satéprikkers
  • 2 à 3 stengels citroengras
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 Spaanse pepertjes
  • 15 g verse koriander
  • 3 el bruine suiker
  • 3 el korianderpoeder
  • 0,75 dl vissaus
  • 0,6 dl limoensap
  • 4 el zonnebloemolie

Voor de komkommersalade:

  • 1 komkommer, in blokjes
  • peper
  • zout
  • 0,6 dl sushi-azijn
  • 20 g suiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 3 el fijngesneden korianderblaadjes

Voor de afwerking:

  • extra korianderblaadjes
  • 2 el geroosterde en fijngehakte pinda’s
  • 2 tl geroosterde sesamzaadjes

Snijd het vlees in reepjes van 2 cm breed, 3 cm dik en 12 cm lang. Rijg deze reepjes harmonica-gewijs aan de spiesjes. Meng het grofgesneden citroengras met de geperste knoflook, fijngesneden Spaanse pepertjes, koriander, bruine suiker, korianderpoeder, vissaus, limoensap en 2 eetlepels van de olie. Giet deze marinade over de spiesjes en laat 30 minuten staan.

Maak intussen de komkommersalade. Snijd de komkommer met de dunschiller in slierten. Breng op smaak met peper, zout en sushi-azijn. Meng verder met de rest van de ingrediënten.

Gril het vlees 1 à 2 minuten per kant. Serveer met de komkommersalade. Werk alles af met de koriander, pinda’s en sesamzaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.