Winterse aardappelstoofpot

4
  • 4 middelgrote bloemige aardappelen (elk 100 g)
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine prei, in dunne schijfjes gesneden
  • 5 plakjes mager spek, in 3 delen gesneden
  • 6 wortelen, geschild en overlangs doormidden gesneden
  • 1/4 koolraap, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 300 ml cider of bouillon
  • 2 takjes verse tijm, verwijder de blaadjes voor gebruik
  • handvol boerenkool, versnipperd

Snijd de gewassen en ongeschilde aardappelen in kleine blokjes.
Verhit de olie in een grote pan en voeg de prei en het spek toe.
Bak 3-4 minuten.

Voeg dan de aardappelblokjes, wortelen, koolraap, cider en tijm toe.
Breng aan de kook.
Laat 15-20 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Voeg de boerenkool vijf minuten voor het einde van de kooktijd toe en laat lichtjes stomen.
Dien op in diepe kommen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.