Winterse aardappelstoofpot

Ingrediënten

  • 4 middelgrote bloemige aardappelen (elk 100 g)
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine prei, in dunne schijfjes gesneden
  • 5 plakjes mager spek, in 3 delen gesneden
  • 6 wortelen, geschild en overlangs doormidden gesneden
  • 1/4 koolraap, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 300 ml cider of bouillon
  • 2 takjes verse tijm, verwijder de blaadjes voor gebruik
  • handvol boerenkool, versnipperd

Recept

Snijd de gewassen en ongeschilde aardappelen in kleine blokjes.
Verhit de olie in een grote pan en voeg de prei en het spek toe.
Bak 3-4 minuten.

Voeg dan de aardappelblokjes, wortelen, koolraap, cider en tijm toe.
Breng aan de kook.
Laat 15-20 minuten sudderen met het deksel op de pan.

Voeg de boerenkool vijf minuten voor het einde van de kooktijd toe en laat lichtjes stomen.
Dien op in diepe kommen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.