Warme brioche met gebakken appel en peer

Ontbijt
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Een lekker zoet ontbijt voor de dag goed mee te beginnen!

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 2 eetlepels vetstof
  • 20 g griessuiker
  • 1 ei
  • melk
  • 4 dikke plakken briochebrood
  • 1/2 vanillestok
  • snuifje kaneel
  • een 10-tal okkernoten
     

Recept

Klop het ei los met de suiker en de melk.

Schil de appel en de peer.

Snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis.
 

Verwarm de helft van de vetstof in een ruime pan en bak de appelen en peren op een matig vuur.

Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er de zaadjes uit.

Voeg de zaadjes bij de appel en peer en bestrooi het geheel met de kaneel.

Daarna voeg je de noten toe.

Haal de plakken brood door het eimengsel en bak ze in de resterende vetstof.

Lepel het gebakken fruit op de toast en serveer op warme borden.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.