Verloren brood met amandelen en appel

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Een originelere manier om je oud brood tot een lekker dessertje om te toveren. Voeg amandelschilfers aan het mengsel toe en combineer het verloren brood nadien met stukjes appel. 

Ingrediënten

Recept

Klop de eieren los met de melk, de suiker en de amandelschilfers.

Snijd de korsten van de boterhammen en laat ze weken in het mengsel.

Smelt wat boter in een anti-aankleefpan en bak de sneden brood erin.

Snijd de appels in schijfjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs in een ondiepe ovenschaal en besprenkel met citroensap. Zet ongeveer 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven op 180°C.

Houd de boterhammen warm in de oven op 180°C tot ze allemaal mooi goudbruin gebakken zijn.

Verdeel het brood over de borden en leg er de plakjes appel op.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.