Varkensspiering met spruitjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(20) 50

Winterse stoofpot met rozemarijn en knoflook afgekruid met kippenkruiden. 

Ingrediënten

  • 1 spieringgebraad van 500 g
  • 400 g spruiten
  • 250 g aardappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kippenkruiden
  • 50 g boter
  • 20 cl kippenbouillon
  • peper en zout

Recept

Smelt boter in een stoofpot en voeg de rozemarijn en look toe. Schroei vervolgens het spieringgebraad aan alle kanten toe.

Haal het vlees uit de stoofpot en houd apart. Doe de spruiten en aardappelen in de stoofpot en laat 10 minuten stoven. Voeg de kippenbouillon toe en leg het vlees op de groenten. Kruid af met de kippenkruiden. 

Zet het deksel op de stoofpot en zet het geheel 40 minuten in een oven van 180 °C.

Haal de stoofpot uit de oven en laat nog 10 minuten rusten alvorens te serveren.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.