Varkenskroontje met venkel

6
60
Serveer met geroerbakte courgette.

Verwarm de oven voor op 180° C.
Kerf het vet van het varkenskroontje kruisgewijs in.
Zorg dat je niet in het vlees snijdt.
De inkerving zorgt voor een mooie bedruiping tijdens het braden.
Wrijf het varkenskroontje in met peper, zeezout en venkelzaadjes.
Verhit een eetlepel boter en olijfolie in een ovenvaste pan en schroei het varkenskroontje aan tot het mooi bruin ziet.
Haal het varkenskroontje uit de pan en leg even opzij.

Maak ondertussen de venkel schoon en snijd de knol in de lengte in repen.
Pel de ui en snijd in halve ringen.
Pel de look en snijd in schijfjes.
Was de aardappeltjes.

Fruit de ui, de look en de venkel in de pan van het varkenskroontje, blus met witte wijn en laat verdampen.
Leg het varkensvlees op een rooster in een ovenschaal en schik er de venkel, ui en look rond.
Leg er de aardappeltjes bovenop, schik er de laurierblaadjes tussen, kruid met zeezout en schuif alles in de hete oven.
Verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 150 °C.
Laat het varkenskroontje een uurtje braden tot het gaar is.

Laat daarna even rusten op een rooster boven een diep bord, losjes verpakt onder aluminiumfolie.
Laat de groentjes nog even verder garen in de oven.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.