Varkenskroontje met appel en saffraan

4
90
  • 1 varkenskroontje
  • 4 kleine appels
  • 12 kleine uitjes
  • 4 takjes tijm
  • 2 el calvados (of cognac)
  • 200 ml kalfsbouillon
  • 1 doosje saffraanpoeder
  • 4 el mosterd
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 kl rietsuiker
  • 1 el olie
  • boter
  • peper en zout

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dikke partjes. Bestrooi met rietsuiker. Pel de uitjes en laat ze heel.

Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het kroontje met peper en zout en kerf het vetlaagje in. Bak het vlees rondom bruin in boter.

Meng de honing met de mosterd en 1 eetlepel olie. Bestrijk er het vlees mee en leg het in een ingevette ovenschaal. Schik de uien, de appeltjes en de tijm rond het vlees. Los de saffraan op in de warme bouillon. Voeg de calvados (of cognac) toe en schenk het mengsel bij in de ovenschaal.

Verlaag de oventemperatuur tot 150°C en zet ongeveer 1 uur in de oven. Laat eventueel nog even kleuren onder de hete grill.

Laat het varkenskroontje 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor je het aansnijdt.

Serveer met de appeltjes en de uien. Lepel er wat saus bij. Lekker met aardappelpastinaakpuree.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.