Torentje van toast, appel, mozzarella, witloofsnippers

Hoofdgerecht
4
25
  • 4 stronkjes witloof
  • 2 appels (Jonagold)
  • Een bosje veldsla
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 8 sneetjes brood (dik gesneden)
  • 4 el walnoten
  • 4 el zonnebloempitten
  • 4 el maïsolie
  • 2 el notenolie
  • 2 el honing
  • 2 + 3 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 4 el gehakte bieslook
  • 4 el blauwe bessen
  • peper en zout

Snijd rondjes uit het brood. Dit lukt makkelijk met een uitsteekvorm. Spoel 1 appel, verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd in dunne plakjes. Een mandoline is hierbij een grote hulp. Besprenkel de plakjes met 2 el citroensap.

Snijd de mozzarella in plakjes, van 0,5 tot 1 cm dikte. Snijd het witloof en de andere appel in fijne reepjes. Maak een vinaigrette met de maïs- en notenolie, honing, mosterd en citroensap. Breng verder op smaak met peper en zout. Meng de vinaigrette met de witloof- en appelsnippers.

Toast de broodrondjes goudbruin. Hak de walnoten grof en rooster ze samen met de zonnebloempitten in een pan.

Schik het torentje op borden, door afwisselend toastbrood, appel en mozzarellaplakjes te stapelen. Werk af met het witloofslaatje, veldsla, blauwe bessen en de crumble van walnoten en zonnebloempitten.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.