Tajine van kip met citroen en wortel

4
(15) 90
  • 1 kip in 4 verdeeld
  • 750 cl kippenbouillon
  • 2 uien fijngesneden
  • 500 g (gekleurde) wortels
  • 4 el bladpeterselie fijngesneden
  • 4 el korianderblaadjes fijngesneden
  • 1 kaneelstokje
  • 2 ingemaakte citroenen in kwartjes
  • 250 g ontpitte zwarte olijfjes
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie

Voor de marinade:

  • 2 teentjes look fijngesneden
  • saffraandraadjes
  • 1/2 el gemberpoeder
  • 1/2 el komijnpoeder
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 el zout
  • zwarte peper van de molen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie 

Meng de ingrediënten voor de marinade. Bestrijk de stukken kip met de marinade. Leg de gemarineerde stukken kip in een kom en laat een nacht rusten in de koelkast.

Doe de olijfolie in de tajine en voeg de kip toe. Voeg de uien, peterselie, koriander en kaneel toe. Overgiet met de kippenbouillon tot de kip half onder staat.
Laat 45 minuten stoven op een zacht vuur. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe om uitdroging te voorkomen.

Schil de wortels en snijd in reepjes. Voeg de wortels toe aan de kip en laat nog 20 minuten zacht sudderen. Doe daarna de citroenen, het sap van de citroen en olijven bij de kip en laat alles 10 minuten stoven.

Haal de kip, citroenen, wortels en olijven uit de tajine. Kook de saus in tot ongeveer 3 dl. Werk af met peper.

Lekker met couscous.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.