Spek met prei en tomaten

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Dit gerecht kan je perfect de avond voordien klaarmaken en meenemen als lunch. Dat doe je best in de zomer wanneer de Belgische tomaten op hun lekkerst zijn.

Ingrediënten

  • 500 g licht gezouten spek in plakjes
  • 500 g verse jonge prei
  • 500 g kerstomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • bieslook
  • olijfolie
  • zout en peper
     

Recept

Zet een pan op het vuur. Bak het spek knapperig, zonder vetstof.

Giet het spekvet weg.

Snijd het preiwit in ringetjes. Zet de pan van het spek opnieuw op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Roerbak de preiwitten 2 tot 3 minuten.

Doe er nu de gepelde en gehakte knoflook en de gehalveerde kerstomaatjes bij.
Roerbak nog een paar minuten.
Breng op smaak met peper uit de molen.

Verdeel de groenten en het spek over de borden.
Werk af met gehakte bieslook. Serveer meteen of bewaar in de frigo voor later, bijvoorbeeld als lunch voor de volgende dag.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.