Start to cook

Spek met prei en tomaten

4
  • 500 g licht gezouten spek in plakjes
  • 500 g verse jonge prei
  • 500 g kerstomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • bieslook
  • olijfolie
  • zout en peper
     

Laat het spek knapperig bakken in een pan of wok met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Giet het spekvet weg.
Roerbak in dezelfde pan, in een scheutje olijfolie, het preiwit (in ringetjes) 2 tot 3 minuten.
Doe er de gepelde en gehakte knoflook en de gehalveerde kerstomaatjes bij.
Roerbak nog een paar minuten.
Breng op smaak met peper uit de molen.

Verdeel de groenten en het spek over de borden.
Werk af met gehakte bieslook.
Serveer meteen.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.