Speculaas pavlova

4
  • 200 g speculaas, in stukjes verbrokkeld
  • 125 ml room
  • 4 eiwitten
  • snuifje zout
  • 250 g fijne tafelsuiker
  • enkele druppels balsamico
  • handvol hazelnoten
  • 4 el lichte kandijsiroop
  • 1 peer
  • 1 eetlepel maïzena

Klop de eiwitten met wat zout tot piekjes, maar zorg ervoor dat ze nog niet helemaal stijf zijn. Voeg er al kloppend de suiker aan toe.

Blijf kloppen tot je een satijnachtig geheel krijgt. Voeg de maïzena er strooiend aan toe.

Doe er ook enkele druppels balsamico bij.

Lepel de schuimpjes op vetvrij papier met ongeveer 8 cm diameter. Zet in een voorverwarmde oven en laat 30 minuten op 150° C bakken.

Zet de oven uit en laat nog 30 minuten uitdrogen. Schep er nu de opgeklopte room op, strooi er riant speculaas, noten en kandijsiroop over en versier met een schijfje peer.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.