Roerei met garnalen

Snack
Type
Number of persons
Aantal personen

1

Preparation time
Bereidingstijd

10

Ingrediënten

  • 6 peultjes, in stukjes gesneden
  • boter
  • 2 eieren
  • een klein scheutje room
  • peper
  • zout 
  • 1 lente-uitje, in ringen gesneden
  • 2 eetlepels diepvrieserwtjes, ontdooid
  • 1 theelepel fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels grijze garnalen

Laat roereieren niet te lang op het vuur staan. Haal de pan van het vuur zodra de eieren beginnen te stollen en blijf roeren. Je zult zien dat ze nog even blijven garen door de hitte van de pan. Als een roerei te hard gebakken is, verliest het zijn smeuïge karakter.

Recept

Bak de peultjes kort in wat boter en zet ze apart. Klop de eieren los in een kom met de room. Breng op smaak met peper en zout.

Smelt boter in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg de eieren toe en roer tot ze bijna gestold zijn. Voeg de lente-uitjes en de erwten toe.

Haal van het vuur en roer nog even verder. Voeg nu de peultjes, de peterselie en de garnalen toe.

Serveer meteen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.