Roerei met garnalen

1
  • 6 peultjes, in stukjes gesneden
  • boter
  • 2 eieren
  • een klein scheutje room
  • peper
  • zout 
  • 1 lente-uitje, in ringen gesneden
  • 2 eetlepels diepvrieserwtjes, ontdooid
  • 1 theelepel fijngesneden peterselie
  • 2 eetlepels grijze garnalen
Laat roereieren niet te lang op het vuur staan. Haal de pan van het vuur zodra de eieren beginnen te stollen en blijf roeren. Je zult zien dat ze nog even blijven garen door de hitte van de pan. Als een roerei te hard gebakken is, verliest het zijn smeuïge karakter.

Bak de peultjes kort in wat boter en zet ze apart. Klop de eieren los in een kom met de room. Breng op smaak met peper en zout.

Smelt boter in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg de eieren toe en roer tot ze bijna gestold zijn. Voeg de lente-uitjes en de erwten toe.

Haal van het vuur en roer nog even verder. Voeg nu de peultjes, de peterselie en de garnalen toe.

Serveer meteen.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.