Rode-uiensoep met bruschetta van geitenkaas

4
  • 6 rode uien
  • roomboter
  • een teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 dl geuze
  • 1,5 l runderbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • peper
  • zout
  • enkele sneetjes stokbrood
  • 125 g geitenkaas, in plakjes
  • enkele takjes tijm
Vervang voor een vegetarische versie de runderbouillon door groentebouillon. Fruit de ui 30 minuten op een laag vuurtje. Het lijkt onwaarschijnlijk lang en toch klopt het. Als je uien heel traag fruit, geven ze langzaam maar zeker een zoet aroma af wat niet het geval is als je ze bijvoorbeeld roerbakt. Deze techniek is geknipt voor uiensoep omdat de ui heel zacht wordt op die manier.

Snijd de uien in halve ringen en fruit ze 30 minuten op een heel laag vuurtje in de roomboter. Voeg de knoflook toe en roer goed. Overgiet met de geuze en laat deze volledig opkoken. Overgiet daarna met de kokende runderbouillon en voeg de laurierblaadjes toe. Laat nog 20 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.

Toast de sneetjes stokbrood en beleg ze met de geitenkaas. Leg er telkens een takje tijm op. Zet onder de hete grill tot de kaas goudbruin is.

Serveer meteen bij de soep.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.