Rabarber-, rozen- en aardbeiensorbet

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Ingrediënten

  • 200 g jonge rabarber
  • 100 g rozenwater
  • 75 g suiker
  • 400 g aardbeien, gewassen en ontdaan van steeltjes
  • een mespunt limoenzest, fijngeraspt

Recept

Verwijder het dikke gedeelte onder aan de rabarber.
Spoel grondig en snijd in dunne plakjes.

Giet het rozenwater in een kleine pan en roer de suiker erdoor.
Voeg de rabarber toe en laat gaar worden op een zacht vuurtje.
Laat afkoelen.

Pureer de aardbeien samen met de rabarber en de limoenzest. Doe de puree door een puntzeef.
Draai het mengsel tot sorbet in een ijsmachine.

Laat de sorbet zo mogelijk nog een paar uurtjes rusten in de diepvries.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.