Rabarber-, rozen- en aardbeiensorbet

4
  • 200 g jonge rabarber
  • 100 g rozenwater
  • 75 g suiker
  • 400 g aardbeien, gewassen en ontdaan van steeltjes
  • een mespunt limoenzest, fijngeraspt

Verwijder het dikke gedeelte onder aan de rabarber.
Spoel grondig en snijd in dunne plakjes.

Giet het rozenwater in een kleine pan en roer de suiker erdoor.
Voeg de rabarber toe en laat gaar worden op een zacht vuurtje.
Laat afkoelen.

Pureer de aardbeien samen met de rabarber en de limoenzest. Doe de puree door een puntzeef.
Draai het mengsel tot sorbet in een ijsmachine.

Laat de sorbet zo mogelijk nog een paar uurtjes rusten in de diepvries.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.