Parmentier met grijze garnalen

Claudia Allemeersch
2
  • 5 aardappelen
  • 400 g gepelde garnalen
  • 1/2 bosje bieslook, fijngehakt
  • 30 g boter voor de puree
  • 25 g boter voor de prei
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 preiwit
  • 2 dooiers
  • 2 dl room
  • 1 dl Noilly Prat (vermouth)
  • peper en zout

Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Pureer de aardappelen en werk af met de dooiers en de boter. Kruid af met peper en zout.

Maak de preiwit schoon en snijd in fijne schijfjes.
Fruit deze aan in wat gesmolten boter.
Meng de puree met de prei.

Laat de Noilly Prat reduceren tot 3 el.
Voeg de room toe en laat even doorkoken tot een romig mengsel. Voeg het citroensap toe.

Meng fijngehakte bieslook met de garnalen.
Schep de aardappelen in een ring en schik er verse garnalen met bieslook bovenop. Verwijder de ring.
Serveer het sausje bij het gerecht.

Recept: Claudia Allemeersch
Foto: Heikki Verdurme

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.