
Pannenkoekjes met citroen, aardbeien en gember


4

30
Ingrediënten
Voor de pannenkoekjes:
- 50 g kristalsuiker
- zeste van 1 citroen
- 80 g patisseriebloem
- 60 g speltbloem
- 1 tl bakpoeder
- een snuifje zout
- 120 g ricotta
- 180 ml volle melk
- 2 grote eieren, gescheiden
- 1 el gesmolten boter
- eventueel: wat bloemsuiker, honing of ahornsiroop en bresiliennenootjes
Voor de aardbeien met gember:
- 200 g verse aardbeien, het kroontje verwijderd en in schijfjes
- 1 el rietsuiker
- een stukje gember (2 cm), geschild en geraspt
Overige benodigdheden:
- een keukenmachine met klopper of een handmixer
Het topseizoen van de heerlijke aardbeien van bij ons loopt van april tot en met september: dan zijn ze echt op hun best!
Recept
Voor de pannenkoekjes
Wrijf in een kommetje de citroenzeste door de suiker tot beide goed gemengd zijn.
Meng in een grotere kom de citroensuiker met de twee soorten bloem, het bakpoeder en het snuifje zout.
Meng in een grote kom de ricotta, de melk, de eigelen en de gesmolten boter. Voeg er de mengeling van droge ingrediënten aan toe en meng tot een glad geheel.
Klop ondertussen in een keukenmachine of met een handmixer de eiwitten stijf tot je stevige pieken kan vormen. Meng het opgeklopt eiwit voorzichtig, maar snel onder het beslag. Laat 10 minuten rusten.
Vet een antiaanbakpan lichtjes in met boter en verwarm op een middelhoog vuur. Giet voor elke pannenkoek ongeveer 2 eetlepels van het beslag in de pan en bak tot de onderkant goudbruin is, dit duurt zo’n 3 à 4 minuten.
Draai de pannenkoekjes voorzichtig om en laat ze nog eens zo’n 3 à 4 minuten bakken tot beide kanten goudbruin zijn. Herhaal tot het beslag op is. De gebakken pannenkoekjes kan je warmhouden in een oven op lage temperatuur.
Voor de aardbeien met gember
Meng in een middelgrote kom de aardbeien met de suiker en de geraspte gember tot er een beetje sap uit de aardbeien begint te komen.
Serveer de pannenkoekjes met de aardbeien en werk eventueel af met bloemsuiker, honing of ahornsiroop en wat bresiliennenootjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.