Muffins met Brugge Goud en gekarameliseerde ui
Ingrediënten
Voor circa 20 muffins :
- 150 g Brugge Goud geraspt
- 150 g Dixmuda boter
- 50 g Dixmuda boter voor de uien
- 1 ui in ringen gesneden
- 1 ui in stukjes gesneden
- 1 tl verse tijm
- 320 g maïzena
- 150 g bloem
- 4 el suiker
- 1 el bakpoeder
- 1 tl peper
- snuifje zout
- 2 eieren
- 2,5 dl melk
Recept
Doe 50 g boter in een pan en smelt op een zacht vuurtje als de boter warm genoeg is leg je de uienringen en stukjes in de pan en zet het vuur een beetje hoger. Voeg 2 el suiker toe en laat de uien karameliseren.
Doe de bloem in een kom en meng met maïzena, voeg het bakpoeder toe samen met peper en zout, eieren, melk, gesmolten boter, Brugge Goud en de gekarameliseerde stukjes ui en de tijm toe en roer tot u een glad mengsel heeft.
Vet de bakvormpjes in met boter en vul ¾ met het deeg.
Laat 25 à 30 min. bakken in een voorverwarmde oven van 180°C.
Werk af met de gekarameliseerde uienringen.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.