Mosselen en tomatencompote

4
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • scheutje olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kflp sambal
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 dl passata
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 dl witte wijn
  • peper en zout
  • 1 kg mosselen
  • 2 takjes selder
  • 1 ui voor bij de mosselen
  • 1/2 bussel platte peterselie
  • 1 dl Noilly Prat (vermouth)

Maak de tomatencompote

Versnipper de ui en de look en stoof deze aan in een beetje olijfolie.
Voeg de ontpelde tomaten toe die in gelijkmatige stukken gesneden zijn.
Aromatiseer met tijm, laurier en sambal.
Blus af met de witte wijn en de passata.
Voeg de tomatenpuree toe en kruid met peper en zout.
Laat alles inkoken tot een compote.
Voeg op het allerlaatste de basilicumblaadjes toe.
Zet van het vuur af.

Voor de mosselen

Maak de mosselen schoon.
Snijd de selder in partjes, de ui in ringen.
Verhit een kookpot, voeg de mosselen toe en plaats op hoog vuur.
Voeg de selder en de ui toe en blus met Noilly Prat.
Kruid met peper en zout.
Als de schelpen geopend zijn, neem van het vuur en meng er de blaadjes platte peterselie onder.

Meng de tomatencompote onder de mosselen en serveer in kleine bordjes/schaaltjes.

Foto: Heikki Verdurme

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.