Mini tomaat-garnaal met tzatziki

Broodje kaas
4
25
Je kunt ook reeds gepelde garnalen gebruiken. Maar zelf gepelde garnalen geven een veel betere smaak aan je hapje.

Voor de tzatziki

Rasp een halve komkommer in fijne sliertjes en pers de look. Doe de Griekse yoghurt in een potje en meng er de komkommer, de look, de fijngesneden munt en dille bij. Even mengen en voilà, de tzatziki is klaar.

Voor de tomaat-garnaal

Snijd het hoedje van de tomaten eraf en hol de tomaten uit met een kleine lepel of mesje. Pel de garnalen. Neem met de ene hand het kopje tussen twee vingers en met de andere het staartje. Draai met je twee handen in tegengestelde richting en trek uit elkaar zodat je het kopje eraf trekt. Neem nu het vlees tussen je vingers van de ene hand en het staartje in je andere hand en trek. Zo komt het vlees er gemakkelijk uit. Meng de garnalen met een klein beetje mayonaise. Vul de tomaten op met de garnalen. Snijd de andere helft van de komkommer in reepjes met een dunschiller en rol ze op. Snijd de sla in fijne reepjes.

Voor de afwerking

Neem aperitieflepels en leg er de fijngesneden sla in. Leg in elke lepel een komkommerrolletje en een tomaat-garnaal. Werk af met een toefje tzatziki en klaar!

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.