
Mini tomaat-garnaal met tzatziki
Je kunt ook reeds gepelde garnalen gebruiken. Maar zelf gepelde garnalen geven een veel betere smaak aan je hapje.
Recept
Voor de tzatziki
Rasp een halve komkommer in fijne sliertjes en pers de look.
Doe de Griekse yoghurt in een potje en meng er de komkommer, de look, de fijngesneden munt en dille bij. Even mengen en voilà, de tzatziki is klaar.
Voor de tomaat-garnaal
Snijd het hoedje van de tomaten eraf en hol de tomaten uit met een kleine lepel of mesje.
Pel de garnalen. Neem met de ene hand het kopje tussen twee vingers en met de andere het staartje. Draai met je twee handen in tegengestelde richting en trek uit elkaar zodat je het kopje eraf trekt. Neem nu het vlees tussen je vingers van de ene hand en het staartje in je andere hand en trek. Zo komt het vlees er gemakkelijk uit.
Meng de garnalen met een klein beetje mayonaise. Vul de tomaten op met de garnalen.
Snijd de andere helft van de komkommer in reepjes met een dunschiller en rol ze op. Snijd de sla in fijne reepjes.
Voor de afwerking
Neem aperitieflepels en leg er de fijngesneden sla in. Leg in elke lepel een komkommerrolletje en een tomaat-garnaal. Werk af met een toefje tzatziki en klaar!
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.