Puree met vlees en groentjes, dat is echte Vlaamse kost. Til je gerecht naar een hoger niveau met lamskoteletjes en mascarponepuree.
Ingrediënten
- 8 grote bloemige aardappelen
- 16 lamskoteletjes "Pastorale"
- 300 g groene boontjes
- 100 g mascarpone
- sap van 1 citroen
- 2 el salie
- 1/2 bussel peterselie
- 1 sjalotje
- 1 el mosterd
- 30 g boter
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Vervang het lamsvlees door ander rood vlees of gevogelte.
Recept
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Pureer ze en meng er de mascarponekaas, de fijngehakte salie en de boter onder. Kruid met peper en zout.
Blancheer de boontjes in licht gezouten water en spoel af onder koud stromend water.
Hak de peterselie en doe er het citroensap, de olijfolie, de mosterd en de gesnipperde sjalot bij. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de lamskoteletjes rosé in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout.
Verdeel de puree, de boontjes en de lamskoteletjes over 4 borden. Overgiet met de citroenvinaigrette.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.