Maïssoep met kip en chorizo

4
(20) 60

Soms kan een grote kom soep met een boterham het perfecte avondeten zijn. Deze dikke, romige maïssoep bijvoorbeeld met veel kruiden en met kip en chorizo als garnituur. Geen alledaagse smaken, maar wel iets om zeker een keer te proberen.

  • 2 kipfilets
  • 400 g chorizo
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • ½ bleekselder
  • ½ venkel
  • 3 aardappelen
  • 4 kleine blikjes maïs (300 g/stuk)
  • 3 l groentebouillon
  • 200 g zure room
  • 1 steranijs
  • 1 tak rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 4 blaadjes laurier
  • venkelpoeder
  • kippenkruiden
  • selderzout
  • cayennepeper
  • paprikapoeder

Verwarm de bouillon.

Verwarm een scheut olijfolie in een soepketel.
Pel de uien en snijd ze grof. Stoof ze in de olie.
Kneus en pel de knoflook. Stoof ze mee aan.
Snijd de bleekselder en de venkel in stukken en stoof ze mee.
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze ook in de soepketel.
Doe er ¾ van de maïs bij en laat mee stoven.

Bind de rozemarijn, tijm en laurier samen met keukentouw. Leg het bouquet garni in de soepketel.
Giet er de warme bouillon bij en kruid met steranijs, venkelpoeder, kippenkruiden, selderzout, cayennepeper en paprikapoeder.
Leg de kipfilets in de soep en laat alles op een zacht vuur onder een deksel gaar worden.

Snijd de chorizo in plakjes of blokjes. Bak ze krokant in een pan met wat olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier maar hou de olie uit de pan bij.

Haal de kip uit de soep. Trek de filets in stukken.
Neem het bouquet garni en de steranijs uit de soep. Mix de soep en duw ze door een zeef.
Mix de zure room door de soep.
Doe de resterende maïs bij de soep als garnituur.
Leg de kip ook weer in de soep.

Serveer de soep met krokante chorizoblokjes en een lepeltje chorizo-olie.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.