Macaroni met Brugge Rodenbach kaas en ham

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 200 g Brugge Rodenbach kaas (voor saus)
  • 100 g Brugge Rodenbach Kaas (om te gratineren)
  • 300 g gekookte ham in reepjes gesneden
  • 500 g macaroni
  • 150 g Nazareth boter
  • 150 g bloem
  • 3 à 5 dl volle melk
  • 3 stronken witloof, grof gesneden
  • 1 citroen
  • peper, zout en nootmuskaat

Recept

Maak een roux met de boter, de bloem en de melk.

Rasp 300 g Brugge Rodenbach kaas en voeg 200 g toe. Neem de pan van het vuur. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Snij het witloof grof en drenk even in citroensap. Voeg dit toe aan de roux.

Daarna de in reepjes gesneden ham toevoegen alsook de beetgare pasta.

Boter een ovenschaal in en vul met het mengsel. 

Tenslotte de overblijvende 100 g geraspte Rodenbach kaas over het mengsel strooien en de schaal in een voorverwarmde oven van 200°C schuiven en +/- 10 min laten bakken.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.