Start to cook

Maaltijdsoep met kip

Geert Van Der Bruggen
4

Soep kan je op verschillende momenten eten: als bijgerecht bij de lunch, als tussendoortje, maar ook als volwaardig avondmaal. Met deze maaltijdsoep met kip ga je met een volle maag van tafel.

  • 1 soepkip
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 2 takjes soepselder
  • deeglettertjes
  • 1 kruidentuiltje met laurier, tijm en peterseliestengels
  • enkele takjes verse peterselie
  • peper en zout

Voor de groentegarnituur

Zet de kip op in koud water. Breng aan de kook en schep het schuim af.

Snijd intussen de groenten in grote stukken. Doe ze bij de kip en laat heel rustig sudderen, gekruid met peper, zout en het kruidentuiltje.

Snijd de groenten voor de garnituur in julienne. Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon over de groentejulienne. 

Doe er de in stukken gesneden kip bij en de lettertjes. Kook nog enkele minuten door.

Schep de soep in grote borden en strooi er wat gesnipperde peterselie over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.