Luchtige crème van Griekse yoghurt

Dessert
Claudia Allemeersch
4
  • 1 honingmeloen
  • 100 g rietsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 2 steranijsjes
  • 2 dl Griekse Yoghurt
  • 15 cl kokosroom
  • 1 dl slagroom
  • 2 el poedersuiker

Versnijd de honingmeloen in gelijkmatige stukken en breng in een stoofpan.
Voeg de rietsuiker toe en laat een 30-tal minuten rusten.
Voeg het citroensap en de steranijs toe en laat het geheel 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Mix de Griekse yoghurt samen met de room, kokosroom en poedersuiker luchtig op.
Laat opstijven in de koelkast.
Schep er de meloencompote bovenop.

Recept: Claudia Allemeersch
Foto: Heikki Verdurme

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.