
Luchtige crème van Griekse yoghurt
Met dit recept maak je een heerlijk luchtige crème van Griekse yoghurt. De honingmeloen zorgt voor een zoete toets.
Ingrediënten
- 1 honingmeloen
- 100 g rietsuiker
- sap van 1 citroen
- 2 steranijsjes
- 2 dl Griekse Yoghurt
- 15 cl kokosroom
- 1 dl slagroom
- 2 el poedersuiker
Recept
Versnijd de honingmeloen in gelijkmatige stukken en breng in een stoofpan.
Voeg de rietsuiker toe en laat een 30-tal minuten rusten.
Voeg het citroensap en de steranijs toe en laat het geheel 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Mix de Griekse yoghurt samen met de room, kokosroom en poedersuiker luchtig op.
Laat opstijven in de koelkast. Schep er de meloencompote bovenop.
Recept: Claudia Allemeersch
Foto: Heikki Verdurme
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.