Luchtige crème van Griekse yoghurt

Partner

Claudia Allemeersch

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

  • 1 honingmeloen
  • 100 g rietsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 2 steranijsjes
  • 2 dl Griekse Yoghurt
  • 15 cl kokosroom
  • 1 dl slagroom
  • 2 el poedersuiker

Recept

Versnijd de honingmeloen in gelijkmatige stukken en breng in een stoofpan.

Voeg de rietsuiker toe en laat een 30-tal minuten rusten.

Voeg het citroensap en de steranijs toe en laat het geheel 30 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Mix de Griekse yoghurt samen met de room, kokosroom en poedersuiker luchtig op.

Laat opstijven in de koelkast. Schep er de meloencompote bovenop.


Recept: Claudia Allemeersch
Foto: Heikki Verdurme

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.