Laurieraardappelen en geroosterde bieten
Ingrediënten
- 4 grote, vastkokende aardappelen (elk 200 g)
- 400 g gemengde bieten
- 2 witte, zoete uien
- 2 dl witte wijn
- 3 dl kippenbouillon
- 2 el olijfolie
- 1 handjevol bonenkruid
- 3 laurierbladen
- peper en zout
Recept
Laat de bouillon en de wijn koken.
Voeg de laurierbladen toe, plaats het deksel op de kookpot en laat 10 minuten sudderen.
Kook de geschilde aardappelen 10 minuten in de bouillon en giet daarna de bouillon af.
Snijd de aardappelen, zoete uien en bieten in stukken en leg ze op een bakplaat. Kruid met peper en zout en het gehakte bonenkruid.
Besprenkel met wat olijfolie en grill 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.