Kalfskotelet met spinaziesalade

4
40
  • 4 kalfskoteletten (+/-120 g per persoon)
  • 240 g volkoren pasta
  • 500 g jonge spinazie
  • 1 bakje tuinkers
  • 16 zongedroogde tomaten
  • 1 bundeltje basilicum
  • 1 citroen
  • 50 ml olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 80 g zachte boter
  • 2 eetlepels kant en klare groene pesto
  • peper en zout

Roer voor de pestoboter de pesto, peper en weinig zout door de boter. Schep op huishoudfolie, rol op en draai de uiteinden dicht. Laat in de koelkast opstijven.

Rooster de pijnboompitten bruin in een koekenpan (gebruik geen olie). Opgelet: laat ze niet verbranden.

Was de spinazie en tuinkers en laat de bladeren goed uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

Pers voor de dressing de citroen uit en meng er de olijfolie en balsamicoazijn onder. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de spinazie, tuinkers, basilicum en zongedroogde tomaten in een kom door elkaar en schep er, net voor het serveren, enkele eetlepels van de dressing over. Strooi de pijnboompitten over de spinaziesalade.

Kook de volkoren pasta beetgaar.

Haal het vlees 15 minuten voor gebruik uit de koelkast. Kruid de kalfskoteletten met peper. Gril 4 à 5 minuten per kant. Controleer regelmatig of het vlees niet aanbrandt, anders plaats je de grill wat hoger. Haal van de grill en laat 10 minuten, afgedekt, rusten.

Snijd de boter in plakjes. Leg op elke kalfskotelet een plakje pestoboter.

Serveer de kalfskotelet met de spinaziesalade en volkoren pasta.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.