Homemade chips met ansjovis en dip
De ansjovisfilets geven deze zelfgemaakte chips een natuurlijk zoutige smaak. Maak vervolgens een heerlijk sausje van mosterd, look, rucola en ei en dippen maar!
Ingrediënten
- 4 grote, bloemige aardappelen (elk 150 g)
- 8 gezouten ansjovisfilets
- 1 handjevol rucola
- 50 g gemalen Parmezaanse kaas
- 4 eieren
- 1 dl olijfolie
- 1 dl druivenpitolie
- 2 el bloem
- 1 el mosterd
- 1 teentje look
- peper en zout
Recept
Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.
Pureer de aardappelen samen met de ansjovis en kruid naar smaak met peper en zout.
Klop vervolgens de eiwitten stijf.
Meng de bloem met de puree en lepel er de opgeklopte eiwitten door.
Doe een lepel van het mengsel op bakpapier en duw het plat. Herhaal dit tot het mengsel is opgebruikt.
Plaats in een voorverwarmde oven van 175°C en bak ze goudbruin.
Maak ten slotte de dipsaus klaar. Meng hiervoor de mosterd, look, rucola en eidooiers in een blender. Kruid met peper en zout.
Voeg geleidelijk aan de oliën toe en mix alles tot een gladde dipsaus. Meng er de Parmezaanse kaas onder.
Serveer de aardappelchips met de dipsaus.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.