Groentenwok met witloof en aardappelblokjes

Broodje kaas
4
30
  • 4 stronkjes witloof
  • 2 aardappelen
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 perziken uit blik
  • 1 ui
  • 1 koffielepel suiker
  • 3 koffielepels vloeibare groentebouillon
  • slaolie (om te wokken)
  • zout
  • peper
  • 2 koffielepels sesamolie
Wokken doe je altijd op een hoog vuur. Het is de bedoeling dat de ingrediënten kort maar krachtig garen. Niet vergeten om goed te roeren zodat niets aanbrandt, want wokken = roerbakken.

Snijd de aardappelen in blokjes en laat ze kort koken in een kookpot met water.
Snijd de stronkjes witloof in vier. Haal het harde gedeelte onderaan uit het witloof. Dit is het meest bittere stuk van het witloof.
Snij vervolgens de paprika’s, perziken en de ui in reepjes.

Doe wat slaolie in de wokpan. Bak eerst de ui en voeg nadien het witloof, paprika’s, aardappelen en perziken toe.
Wok gedurende 2 minuten.

Nu nog peper, zout, suiker, sesamolie en bouillon in de wokpan doen en het smullen kan beginnen!

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.