Groentenwok met witloof en aardappelblokjes

Partner

Broodje kaas

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 4 stronkjes witloof
  • 2 aardappelen
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 2 perziken uit blik
  • 1 ui
  • 1 koffielepel suiker
  • 3 koffielepels vloeibare groentebouillon
  • slaolie (om te wokken)
  • zout
  • peper
  • 2 koffielepels sesamolie

Wokken doe je altijd op een hoog vuur. Het is de bedoeling dat de ingrediënten kort maar krachtig garen.
Niet vergeten om goed te roeren zodat niets aanbrandt, want wokken = roerbakken.

Recept

Snijd de aardappelen in blokjes en laat ze kort koken in een kookpot met water.
Snijd de stronkjes witloof in vier. Haal het harde gedeelte onderaan uit het witloof. Dit is het meest bittere stuk van het witloof.
Snij vervolgens de paprika’s, perziken en de ui in reepjes.

Doe wat slaolie in de wokpan. Bak eerst de ui en voeg nadien het witloof, paprika’s, aardappelen en perziken toe.
Wok gedurende 2 minuten.

Nu nog peper, zout, suiker, sesamolie en bouillon in de wokpan doen en het smullen kan beginnen!

 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.