Gnocchi van aardappel, verse tomatensaus, basilicum en parmezaan

4
10
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 4 tomaten
  • 120 g bloem
  • 4 eigelen
  •  50 g parmezaan
  •  ¼ bosje basilicum
  • 1 kl olijfolie
  • Peper en zout

Was de aardappelen en gaar ze in de schil 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Haal de schil eraf en verbrokkel de aardappelen.
Voeg er dan de eigelen en de bloem aan toe en kneed tot een deeg.
Maak kleine worstjes van één cm doorsnede en snijd ze in kleine plakjes.
Pocheer de gnocchi 3 tot 4 minuten in licht gezouten kokend water (ze zijn gaar wanneer ze komen bovendrijven).
Haal de gnocchi met een schuimspaan uit het water en leg ze op een stukje keukenpapier.

Was de tomaten en mix ze met de pel er nog aan.
Kruid met peper en zout.
Verwarm de tomaten in een kookpan en voeg er de olijfolie en fijngehakte basilicum aan toe.

Leg de gnocchi in een diep bord, giet er de warme tomatensaus over en strooi er wat parmezaan over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.