Gekarameliseerde varkensreepjes

4
  • 600g varkensvlees, in reepjes
  • 1 eetlepel vissaus
  • 4 teentjes fijn gehakte knoflook
  • 1 fijn gehakte ui
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 koffielepel donkere sojasaus
  • peper en zout
  • rijst

Kruidensla:

  • sla
  • munt
  • koriander
  • komkommer
  • lente-ui

Zet een wok op het vuur en laat er een eetlepel olie in warm worden.

Peper en zout de varkensreepjes. Roerbak het vlees samen met de ui en de knoflook gedurende 2 minuten.

Kruid dan met vissaus, suiker, sojasaus en 2 eetlepels water.

Alles goed mengen en op een klein vuurtje 5 min. laten sudderen.

Serveer met gekookte rijst en kruidensla.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.