Gefrituurde visfilets met wortelpuree
Moeilijke (vis)eters aan tafel? Probeer dan zeker deze gefrituurde pladijs met wortelpuree. Dat smaakt!
Ingrediënten
- 600 g pladijsfilets
- 400 g wortelen
- 400 g aardappelen (bintjes)
- 1 eierdooier
- 100 g bloem
- 50 g boter
- een mespuntje gemalen nootmuskaat
- peper en zout
- tuinkers
Recept
Snijd de aardappelen en wortelen in gelijk stukken. Kook ze samen gaar waarna je hem fijnstampt. Roer er melk en nootje boter door. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Neem een diep bord en doe er bloem, zout en enkele draaien van de pepermolen in. Meng alles eventjes.
Snijd de visfilets in reepjes van ongeveer 4 tot 5 cm. Wentel ze door de gekruide bloem.
Frituur de visreepjes op 170° of bak ze aan in de pan. Laat uitlekken en hou ze warm.
Onmiddellijk opdienen met de wortelpuree en werk af met tuinkers.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.