Gebraiseerde zeeduivel met jonge worteltjes

4
  • 800 g zeeduivel in een stuk
  • 1 bussel loofworteltjes
  • een scheut olijfolie
  • 2 klontjes boter
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 cl kippenbouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 blad laurier
  • 3 pijpajuintjes met groen
  • peper en zout

Schil de worteltjes met de dunschiller en snijd in grove stukken.
Zet een gietijzeren stoofpan op het vuur en laat er een scheutje olijfolie in warm worden. Voeg dan een klontje boter toe.
Laat het ingepeperde en gezouten stuk zeeduivel langs alle kanten vlug even aankleuren in de pot. Haal het stuk vis uit de pot.

Doe de worteltjes, de fijngehakte ui en de knoflook in de pot. Laat 5 minuten bakken op een zacht vuur.
Giet de bouillon bij de wortelen. Voeg tijm en laurier toe en laat 10 minuten koken zonder deksel.
Leg de zeeduivel op de groenten en zet het deksel op de pot. Laat 15 minuten zacht garen.

Snijd de pijpajuinen in ringetjes.
Schep de vis uit de pot en leg op een warme serveerschotel. Leg er de worteltjes bij. Zet even weg in een lauwe oven, die staat afgesteld op 80°C.

Laat de saus even inkoken. Haal dan de pot van het vuur en laat er, al schuddend met de pan, een klontje boter in uitsmelten.

Giet de saus over vis en groenten. Serveer met gepersilleerde nieuwe aardappelen.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.