Eend met chutney van tomaat en appel

Claudia Allemeersch
2
  • 4 ontvelde tomaten
  • 4 appels
  • 1 ui
  • scheutje olijfolie
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el wijnazijn
  • 1 eendefilet met vel
  • peper en zout

Maak de chutney

Snijd de tomaten in gelijke blokjes, schil de appels en versnijd in gelijkmatige stukjes.
Pel de ui en snijd in reepjes.
Verhit de olijfolie en voeg de tomaten, appels en ui toe.
Aromatiseer met steranijs en kaneel en voeg de suiker toe.
Voeg nu ook de wijnazijn toe en laat alles op een laag vuur sudderen.

Voor de eend

Snijd de velkant van de eendefilet kruiselings in.
Verhit een pan en leg de eendeborst met de velkant in de pan (extra vetstof is niet nodig, velkant smelt uit).
Laat de velkant korsten en keer om.
Bak verder af in de oven : 6 min - 200 °C.
Kruid met peper en zout.
Haal uit de oven en laat even rusten.

Schik de chutney in een cirkel op het bord en leg erbovenop enkele sneetjes eendeborst, mooi rosé gebakken.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.