
Eend met chutney van tomaat en appel
Claudia Allemeersch



2

(20) 30
Recept
Maak de chutney
Snijd de tomaten in gelijke blokjes, schil de appels en versnijd in gelijkmatige stukjes. Pel de ui en snijd in reepjes.
Verhit de olijfolie en voeg de tomaten, appels en ui toe. Aromatiseer met steranijs en kaneel en voeg de suiker toe.
Voeg nu ook de wijnazijn toe en laat alles op een laag vuur sudderen.
Voor de eend
Snijd de velkant van de eendefilet kruiselings in.
Verhit een pan en leg de eendeborst met de velkant in de pan (extra vetstof is niet nodig, velkant smelt uit). Laat de velkant korsten en keer om.
Bak verder af in de oven : 6 min - 200 °C. Kruid met peper en zout.
Haal uit de oven en laat even rusten.
Schik de chutney in een cirkel op het bord en leg erbovenop enkele sneetjes eendeborst, mooi rosé gebakken.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.