Dubbel gegaarde varkensribbetjes

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(15) 100

Deze dubbel gegaarde varkensribbetjes zijn knapperig vanbuiten en botermals vanbinnen, én ze hebben een heerlijke zoet-kruidige smaak dankzij de marinade.

Ingrediënten

Voor de lak

  • 1 dl sojasaus
  • 2 el perenstroop
  • 2 el arachideolie
  • 1 koffielepel 5-kruidenpoeder
  • 1 gesnipperde chilipeper
     

Recept

Snijd alle groenten in grove stukken.

Kruid de ribben met peper en zout.
Stoof ze met de groenten aan in boter.

Doe er de kruiden en specerijen bij en blus met water en wijn.
Laat onder gesloten deksel heel rustig gaar stoven.
Geef het minstens anderhalf uur de tijd.

Je kan dit ook doen in een oven op 120°C.
Zo neemt het varkensvlees de lekkere smaken van de aromaten op en wordt het botermals.
Als je de pure smaak van het vlees verkiest, kan je de ribbetjes ook gewoon gaar stomen of koken in gezouten water.

Haal het vlees uit de pan en leg het op een ovenrooster.

Meng de ingrediënten voor de lak.
Strijk de ribbetjes er mee in en zet ze in een voorverwarmde oven van 170°C.
Strijk enkele keren extra met de lak in en laat mooi krokant worden.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.