Dubbel gegaarde varkensribbetjes

4

Voor de lak

  • 1 dl sojasaus
  • 2 el perenstroop
  • 2 el arachideolie
  • 1 koffielepel 5-kruidenpoeder
  • 1 gesnipperde chilipeper
     

Snijd alle groenten in grove stukken.
Kruid de ribben met peper en zout.
Stoof ze met de groenten aan in boter.
Doe er de kruiden en specerijen bij en blus met water en wijn.
Laat onder gesloten deksel heel rustig gaar stoven.
Geef het minstens anderhalf uur de tijd.

Je kan dit ook doen in een oven op 120°C.
Zo neemt het varkensvlees de lekkere smaken van de aromaten op en wordt het botermals.
Als je de pure smaak van het vlees verkiest, kan je de ribbetjes ook gewoon gaar stomen of koken in gezouten water.
Haal het vlees uit de pan en leg het op een ovenrooster.

Meng de ingrediënten voor de lak.
Strijk de ribbetjes er mee in en zet ze in een voorverwarmde oven van 170°C.
Strijk enkele keren extra met de lak in en laat mooi krokant worden.
Zo maak je de perfecte ribbetjes.

Ze zijn superknapperig en komen makkelijk van het bot.
 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.