Chocoladewafeltjes

Voor 14 kleine wafeltjes

  • 100 g bloem
  • 35 g cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 40 g ultrafijne suiker
  • 1 ei
  • 2 dl melk
  • enkele druppels vanille-extract
  • 40 g boter
  • 2 el poedersuiker
  • arachide-olie

Smelt de boter en laat afkoelen. Splits het ei.

Zeef de bloem met het cacaopoeder en het bakpoeder in een kom. Strooi er zout bij en maak in het midden een kuiltje. Doe de suiker, eidooier, melk, vanille-extract en gesmolten boter in het kuiltje en meng tot een mooi, glad beslag.

Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig onder het beslag.

Laat het wafelijzer heet worden en smeer het in met wat olie. Gebruik twee eetlepels om een klompje beslag uit de mengkom te halen en bak de wafels.

Serveer de wafeltjes warm en bestrooi met poedersuiker.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.