Boterwafels met Rodenbachkaas

4
  • 150 g Rodenbachkaas geraspt
  • 5 eieren
  • 15 g suiker
  • 1el honing
  • 40 g droge gist
  • 1l halfvolle melk
  • 500 g bloem
  • 120 g boter dixmuda of Nazareth
  • snuifje zout

De eierdooiers scheiden van het eiwit en afzonderlijk loskloppen.
Los de gist op in de lauwe melk en meng hierin de eierdooiers.
Zeef de bloem en voeg toe aan de melk met een garde. Als je een gladde massa hebt, mag je het eiwit, de boter, de honing, suiker, kaas en een snuifje zout toevoegen.
Zet een uurtje opzij tot je een verdubbeling van het deeg krijgt.

Bak de wafels met een wafelijzer en werk af met jam, suiker of boter.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.