Aardappelsoep met rookworst

4
30
  • 2 rookworsten
  • 6 kleine, bloemige aardappelen
  • 2 uien
  • 2 l kippenbouillon
  • 4 el salie
  • 5 tomaten
  • 2 dl rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
     

Hak de uien en de salie fijn.
Snijd de geschilde aardappelen, de tomaten en de rookworsten in blokjes van 1 cm.

Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig.
Voeg de rookworst- en aardappelblokjes toe en bak ze gedurende 5 minuten.
Doe er vervolgens de tomatenblokjes en salie bij, samen met de wijn en kippenbouillon.
Laat 20 minuten doorkoken.

Breng op smaak met peper en zout en dien op.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.