Aardappelsoep met rookworst

4
30
  • 2 rookworsten
  • 6 kleine, bloemige aardappelen
  • 2 uien
  • 2 l kippenbouillon
  • 4 el salie
  • 5 tomaten
  • 2 dl rode wijn
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
     

Hak de uien en de salie fijn.
Snijd de geschilde aardappelen, de tomaten en de rookworsten in blokjes van 1 cm.

Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de uien glazig.
Voeg de rookworst- en aardappelblokjes toe en bak ze gedurende 5 minuten.
Doe er vervolgens de tomatenblokjes en salie bij, samen met de wijn en kippenbouillon.
Laat 20 minuten doorkoken.

Breng op smaak met peper en zout en dien op.

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.