Aardappelpuree met Noordzeegarnalen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 30

Wanneer de Noordzeegarnalen in seizoen zijn, moet je ervan profiteren. En daar heb je geen ingewikkelde gerechten voor nodig. Een simpele aardappelpuree met garnalen is superlekker!

Ingrediënten

  • 10 middelgrote, bloemige aardappelen
  • 3 el versnipperde peterselie
  • 500 g gepelde Noordzeegarnalen
  • 3 el boter
  • 150 ml botermelk
  • peper en zout
     

Recept

Kook de geschilde aardappelen en pureer ze. De puree moet niet te zacht zijn. Er mogen nog stukjes in zitten.

Roer de boter, botermelk en garnalen zachtjes door de puree.
Kruid met peper en zout.

Warm de puree weer op en roer zachtjes om aanbakken te vermijden.
Werk af met de versnipperde peterselie.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.