Voor 6 muffins

  • 600 g aardappelen
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rode chilipeper
  • 6 eieren
  • 3 el cottage cheese
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el sesamzaad

Voorzie ongeveer 2 muffins per persoon.

Verwarm de oven voor op 180°C.
Boter een muffinvorm in, of gebruik bakpapier. Knip het bakpapier hiervoor in stukjes van 15 op 15 cm.

Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Was de lente-uitjes en de chilipeper en snijd in fijne julienne.  Hou je van pikant,  laat dan de zaadjes van de chilipeper zitten en verwerk ze mee in het deeg.

Pureer de aardappelen. Breek de eieren bij de puree en meng goed. Voeg de cottage cheese, Parmezaanse kaas, lente-uitjes, chilipeper en de bloem toe. Meng alles tot een glad deeg en kruid met peper en zout. Je kan voor het mengen een keukenrobot gebruiken die je op lage snelheid instelt.

Vul elke muffinvorm voor ¾  met het beslag. Strooi wat zonnebloempitjes en sesamzaad op elke muffin.

Plaats de muffins in de hete oven van 180°C en bak ze gedurende 30 à 35 minuten. Ze zijn perfect als ze een glanzend goudbruine kleur hebben. Check voor de zekerheid met een metalen satéstokje. Het deeg mag niet kleven. Laat de muffins 5 minuten afkoelen op een rooster en dien ze lauwwarm op. Je kan de muffins enkele dagen bewaren in de koelkast.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.