Aardappelkroketjes met kaas-kruidenkorst

4
  • 500 g aardappelpuree
  • kommetje bloem
  • 2 eieren, geklutst
  • kommetje geraspte Passendale-kaas, gemengd met 1 eetlepel gedroogde tijm
  • kommetje broodkruim of paneermeel
De aardappelpuree mag niet te lopend zijn. Voeg dus wel boter toe, maar niet te veel melk. Breng de puree zeker goed op smaak met zout en nootmuskaat, maar niet met peper. Het is belangrijk dat de kaaskorst niet aan de buitenkant zit, anders zou deze meteen wegsmelten in de hete olie.

Laat de aardappelpuree afkoelen en rol er balletjes van. Haal deze achtereenvolgens door de bloem, de eieren en het kaasmengsel.

Haal ze dan opnieuw door het ei en ten slotte door het broodkruim.

Laat de kroketjes minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. Frituur ze goudgeel in olie van 180°C

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.