Aardappelkroketjes met kaas-kruidenkorst

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

30

Ingrediënten

  • 500 g aardappelpuree
  • kommetje bloem
  • 2 eieren, geklutst
  • kommetje geraspte Passendale-kaas, gemengd met 1 eetlepel gedroogde tijm
  • kommetje broodkruim of paneermeel
De aardappelpuree mag niet te lopend zijn. Voeg dus wel boter toe, maar niet te veel melk.
Breng de puree zeker goed op smaak met zout en nootmuskaat, maar niet met peper.
Het is belangrijk dat de kaaskorst niet aan de buitenkant zit, anders zou deze meteen wegsmelten in de hete olie.

Recept

Laat de aardappelpuree afkoelen en rol er balletjes van. Haal deze achtereenvolgens door de bloem, de eieren en het kaasmengsel.

Haal ze dan opnieuw door het ei en ten slotte door het broodkruim.

Laat de kroketjes minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. Frituur ze goudgeel in olie van 180°C

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.