
- 300 g bloemige aardappelen
- 20 g gedroogde champignons
- 2 dl groentebouillon
- 1 dl room
- 1 dl karnemelk
- 1 dl melk
- 1 dl olijfolie
- 50 g gezouten boter
- een handvol groene kruiden (dragon, peterselie, salie, dille, … )
- enkele stengels bieslook
- 6 el broodcroutons
- peper en zout
Warm de olijfolie lichtjes op.
Haal de olie van het vuur en week hierin de gedroogde champignons.
Zet een nacht aan de kant.
Mix dan in een blender, steek door een fijne zeef en bewaar de olie.
Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water.
Giet af en pureer.
Verwarm de boter, room, karnemelk, groentebouillon en melk en meng met de aardappelpuree tot een gladde massa.
Hak de groene kruiden fijn en meng onder de crème.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelcrème over vier kleine diepe bordjes en werk af met croutons, de versnipperde bieslook en enkele druppels champignonolie.