Taco's met gepaneerde visreepjes en een witloofslaatje. De taco's zijn opgerold en zitten per 2 in een kommetje met een schijfje citroen. Het dipsausje staat apart naas de taco's voor wie extra wil.

Witloof van bij ons: heerlijk veelzijdig

Met witloof kan je heel wat lekkere gerechten klaarmaken. Er zijn klassiekers als gestoofd witloof of witloofsoep, maar probeerde je al eens een tajine of een quiche met witloof? Geloof ons, het zijn stuk voor stuk topgerechten. Ontdek hieronder nog meer verrassende recepten met witloof en enkele tips om deze groente lekker klaar te maken. 

Quiche met witloof, blauwe kaas en druiven

Witloof bewaren doe je zo

Stel: je hebt net een paar stronken witloof gekocht en je komt thuis. Wat doe je dan? Leg je de witloof in de koelkast of op een donkere, koele plaats? En hoelang kan je ze na aankoop bewaren? Met onze tips om witloof te bewaren blijven jouw stronkjes het langst goed. 

Witloof klaarmaken als een pro

Heb je eens zin om iets nieuw klaar te maken? Perfect want met witloof kan je veel kanten op. Witloof met ham en kaas in de oven is al jaren – terecht – een klassieker in de keuken, maar je kan ook witloof stoven, verwerken in een dampende witloofsoep of rauw toevoegen aan een frisse salade. Mogelijkheden genoeg! Met onze tips zal je witloof klaarmaken als een echte chef.

Gepofte aardappel met witloof, oude kaas en bloemkoolsaus

Kindvriendelijke recepten en tips met witloof

Jij bent helemaal verzot op witloof, maar je kinderen helaas nog niet? Maak je geen zorgen, met deze 6 tips wordt witloof een schot in de roos.

Aan de slag met verrassende recepten met witloof

Laat je inspireren door deze heerlijke recepten met witloof.

Deel jouw witloofgerechten met ons

Gestoofd, in de oven of in een salade? Hoe eet jij witloof het liefst? Ken jij nog meer lekkere gerechten met witloof? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op YouTube of Pinterest.