wortel-witloof-aardappelgratin

Witloof van bij ons

Witloof werd voor het eerst in Brussel geteeld, in een kelder in Schaarbeek. Echt een topproduct van bij ons dus. En daar zijn we duidelijk trots op, want de Belg is de grootste witloofeter ter wereld.

We maken allemaal wel witloof met ham en kaas in de oven, maar eigenlijk kan je heel wat weer met witloof klaarmaken. Er zijn klassiekers als gestoofd witloof of witloofsoep, maar probeerde je al eens een witlooftaart, witloofkroketjes of witlooftaco? Laat je verrassen door onze recepten met witloof. 

Kindvriendelijke recepten en tips met witloof

Jij bent helemaal verzot op witloof, maar je kinderen helaas nog niet? Maak je geen zorgen, met deze 6 tips wordt witloof een schot in de roos. Kan je nog wat extra hulp gebruiken? Werp dan ons kleurkookboekje van Loofje in de strijd.

Witloof klaarmaken als een pro

Witloof met ham en kaas in de oven is al jaren – terecht – een klassieker in de keuken, maar je kan witloof ook stoven, verwerken in een dampende witloofsoep of rauw toevoegen aan een frisse salade. Mogelijkheden genoeg! 

Witloof bewaren doe je zo

Hoe bewaar je witloof eigenlijk het best? Hoelang is het houdbaar? En kan je witloof invriezen? We zochten het voor je uit. Met deze tips blijft je witloof het langst goed. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.