Mignonnette met mosterdsaus, spruitjes en gebraiseerd witloof

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Ga voor een op-en-top winters gerecht met deze mignonette, spruitjes en witloof. 

Ingrediënten

  • 4 mignonnettes
  • 600 g spruitjes
  • 4 stronken witloof
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • verse tijm
  • sherryazijn
  • 2 el suiker
  • 100 ml room
  • 3 el mosterd
  • nootmuskaat
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Breng gezouten water aan de kook en blancheer de spruitjes 3 minuten. Koel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de ui in ringen en de look in plakjes. Leg de spruitjes samen met de ui en look in een ovenschaal. Kruid met tijm, peper en zout. Besprenkel het geheel met olijfolie en meng goed.

Plaats de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak het witloof schoon, verwijder de buitenste bladeren en harde kern.

Smelt boter in een pan en bak het witloof aan alle kanten, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Giet een bodempje water bij het witloof. Voeg de suiker en een scheutje sherryazijn toe.  Laat 25 minuten braiseren op een laag vuurtje onder een deksel.

Bak de mignonnettes in een pan met wat olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.

Haal het vlees uit de pan en houd warm. Doe een scheutje water in de pan en roer het aanbaksels los. Voeg de mosterd en room toe, laat even inkoken.

Serveer de mignonnettes met de spruitjes en het gebakken witloof. Werk af met het mosterdsausje.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.