Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak de couscous zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de uien in partjes. Snijd knoflook en gember fijn.
Stoof de ui in een pan met wat olijfolie tot hij glazig is. Doe hem daarna in de tajine.
Hou enkele takjes opzij van de koriander en snijd het overige fijn.
Maak een kruidenmengeling voor de kippenbouten:
Meng de knoflook samen met de gember, kaneelpoeder, helft van de ras el hanout, saffraanpoeder en een beetje olijfolie. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Wrijf de kippenbouten in met het kruidenmengsel en leg ze in de tajine.
Overgiet met kippenbouillon en strooi de fijngesneden koriander erover. Zet 20 minuten in de oven.
Spoel het witloof en snijd het overlangs in twee. Verwijder de harde kern. Snijd iedere helft in de breedte nog eens in twee.
Doe het witloof samen met de resterende ras el hanout in de tajine.
Zet het deksel op de tajine en laat nog 20 minuten verder garen op 200°C.
Werk af met sesamzaadjes en enkele takjes koriander. Serveer met de couscous.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.