Tajine van kip en pompoen

4
  • 1 braadkip (in stukken gesneden, de billen en borsten nog eens gehalveerd)
  • 1 kleine pompoen (of een halve grote)
  • 2 zoete uien
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 1 dl kippenbouillon
  • een handvol geweekte rozijnen
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de kruiding van de kip:

  • 1 el kurkuma
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ el komijn
  • ½ el gemberpoeder
  • peper en zout
     
Je kan de bereiding ook in een gewone kookpan klaarmaken, maar in een tajine blijven alle sappen en aroma's in de bereiding. In plaats van pompoen kan je ook wortel of zoete aardappel gebruiken.

Meng alle specerijen en haal de stukken kip er door. Zorg dat er werkelijk overal van de lekkere kruiding zit.

Schrob de buitenzijde van de pompoen grondig schoon. Snijd hem overlangs door en verwijder de pitten. Snijd mooie maantjes van de pompoen, maar laat de schil eraan. Dit is cruciaal voor de bereiding om te vermijden dat de pompoen tot moes kookt.

Pel de uien en snijd ze in 6 parten. Zorg er ook hiervoor dat de schijfjes van de ui aaneen blijven zitten.

Stoof de ui en pompoen kort aan in olijfolie. Voeg het kaneelstokje, het sap van de sinaasappel, een stukje van de schil en de kippenbouillon toe. Kruid met peper en zout.

Leg de stukken kip bovenop de groenten en stoof op een laag vuurtje gaar. Dat duurt ongeveer een half uur. Roer er niet meer in dan strikt nodig en houd de tajine zoveel mogelijk gesloten. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de rozijnen toe.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.