
Tajine is een klassieker uit de Marokkaanse keuken met lamsvlees en veel groenten. Met dit tajine recept maak je een kruidige stoofpot vol lekkers van bij ons.
Ingrediënten
- 1 kg lamsschouder in stukken gesneden
- 4 vastkokende aardappelen
- 2 grote wortelen
- 3 tomaten
- 1 aubergine
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 dl olijfolie
- ½ bosje koriander
- 3 kl mild paprikapoeder
- 2 kl gemberpoeder
- 2 kl gemalen kaneel
- 3 kl gemalen zwarte peper
- 2 kl komijnpoeder
- 1 geconserveerde citroen
- zout
- 2 el fijngehakte peterselie
Geconserveerde citroen geeft een heel apart parfum aan dit gerecht. Je vindt het op de markt en tegenwoordig zelfs in de supermarkt. Je kan ook plakjes gewone citroen gebruiken. Gebruik dan niet meer dan 4 dunne plakjes omdat het gerecht anders te zuur wordt.
Recept
Snijd de ui in ringen. Schil de aardapppelen en wortelen, snijd in vrij grote stukken.
Snijd de tomaten en aubergine in grote stukken. Snipper de look fijn.
Bak het lamsvlees in olijfolie.
Doe er alle specerijen, uiringen en look bij.
Voeg de stukken tomaat en een scheutje water toe. Sluit de tajine en draai het vuur op de laagste stand.
Doe er na enkele minuten de aardappelstukjes en wortel bij. Laat nog eens 10 minuten sudderen voor je de aubergine toevoegt.
Voeg na nog eens een kwartier de in stukken gesneden citroen toe. Let er op dat het gerecht niet te droog komt te staan. Voeg desnoods nog wat water toe.
Als alles mooi gaar is kan je de tajine van het vuur nemen en afwerken met geplukte koriander en fijngehakte peterselie.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.