Marokkaanse tajine

4
  • 1 kg lamsschouder in stukken gesneden
  • 4 kleine vastkokende aardappelen
  • 2 grote wortelen
  • 3 tomaten
  • 2 aubergines
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dl olijfolie
  • ½ bosje koriander
  • 3 theelepels mild paprikapoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels gemalen kaneel
  • 3 theelepels gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 geconserveerde citroen
  • zout
Geconserveerde citroen geeft een heel apart parfum aan dit gerecht. Je vindt het op de markt en tegenwoordig zelfs in de supermarkt. Je kan ook plakjes gewone citroen gebruiken. Gebruik dan niet meer dan 4 dunne plakjes omdat het gerecht anders te zuur wordt.

Snijd de ui in ringen en de groenten in vrij grote stukken. Snipper de look fijn.

Bak het lamsvlees in olijfolie en doe er alle specerijen, de ui en de look bij. Voeg als de ui wat glazig is geworden de stukken tomaat en een scheutje water toe. Sluit de tajine en draai het vuur op de laagste stand.

Doe er na enkele minuten de stukken aardappel en wortel bij. Laat nog eens 10 minuten sudderen voor je er de aubergines bij doet.

Doe er na nog eens ongeveer een kwartier de in stukken gesneden citroen bij. Let er op dat het gerecht niet te droog komt te staan. Voeg er desnoods nog wat water bij.

Als alles mooi gaar is kan je de tajine van het vuur nemen en afwerken met geplukte koriander.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.