Witloofkroketten

Eerste hulp bij lange tanden: zo eten je kinderen wél witloof

Jij bent al helemaal verzot op witloof, maar je kinderen helaas nog niet? Dat is jammer, want witloof zit net boordevol vitamines en mineralen. Met deze tips wordt het een fluitje van een cent om je rakkers aan het witloof te krijgen. 

Geen gedoe, gewoon doen

Heel gewoon doen over groentjes helpt echt. Kinderen zijn nieuwsgierig genoeg, maar ze voelen het snel als anderen er iets speciaals van maken. Dan worden ze argwanend. Bovendien nemen kinderen het gedrag hun ouders over. Schep dus zelf voldoende groenten op en eet samen met je kinderen. Graag nog wat advies? Lees dan zeker ook Annelies' groentetips voor kids

Combineer witloof met bekendere smaken

Combineer minder geliefde smaken met bekendere smaken. Je kind eet misschien wel witloof als het gecombineerd wordt met kaassaus. Of combineer witloof met zoete smaken als wortelen, pompoen kerstomaten of appel.  

Maak het witloof wat minder bitter

Snijd onderaan de kern het kegeltje uit de stronk. Je kan de bittere smaak van witloof ook verzachten door melk aan het kookwater toe te voegen. Witloof karamelliseren met wat honing is een goede manier om witloof te introduceren bij je kinderen. 

Het oog wil ook wel wat

Eten doe je ook met je ogen. Schenk aandacht aan de presentatie en gebruik kleur! Meng wat maïs of rode paprika onder het witloof. Dresseer je gerecht in een torentje, een gezichtje of een andere leuke vorm… Een raket of piratenboot van witloof gaat er zeker in. 

Betrek je kinderen bij het koken

Samen koken met je kinderen is een goede manier om hen nieuwe smaken te laten ontdekken. Wat ze zelf mee bereiden, proeven ze achteraf ook makkelijker. Wedden dat ze een pizza met witloof die ze zelf beleggen met plezier opsmullen?

Wees geduldig

Verplicht je kind niet zijn bord leeg te eten. Vraag wel om minstens een keer te proeven. Wist je dat een kind pas na 8 keer proeven went aan een nieuwe smaak? Heb dus geduld en blijf de groente aanbieden. 

Heb je onze tips geprobeerd of ken je zelf nog een ultieme tip die je graag met ons wilt delen? Laat het zeker weten via FacebookInstagram of Twitter met #lekkervanbijons!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.