Witloofkroketjes

Ingrediënten

  • 3 stronken witloof
  • 300 g gehakt
  • 2 eetlepels rozijnen
  • peper en zout
  • 2 eieren
  • 200 g panko (broodkruim)
  • 30 g bloem
  • klontje boter
  • 1 eetlepel gebroken notenmengeling

Een zuiderse klassieker met een Belgische touch: aperitiefkroketjes met witloof.

Recept

Snijd het witloof zeer fijn.

Stoof met een klontje boter.

Kruid af met peper en zout.

Laat een beetje uitlekken.

Meng met gehakt, rozijnen, peper, zout, noten en 1 ei.

Maak balletjes of worstjes van de mengeling.

Zet de bloem, losgeklopt ei en panko naast elkaar.

Paneer de worstjes of balletjes in de bloem, dan in ei en dan in de panko.

Bak af in de frituur op 160°c.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.